Home > Wikipedia > Göran Skägglund tog bort min artikel

Göran Skägglund tog bort min artikel

Dagens läxa var att skriva eller redigera en Wikipediaartikel. Så jag gjorde en snabb sökning och kom fram till att artisten Combichrist behövde en uppdatering på 3 EP och ett album. Artikeln var för övrigt ganska kort, så jag skrev dit lite korta beskrivningar deras album. Gammal version | Ny version

Tre minuter senare var min redigering dock ogjord. Vad fasen hände nu? undrade jag och klickade på “Historik”:

  • 8 september 2010 kl. 19.17 Göran skägglund (2 901 byte) (Gjorde redigering 12425680 av Hest (diskussion) ogjord) (gör ogjord) (Märke: Möjligt klotter)
  • 8 september 2010 kl. 19.14 Hest (3 762 byte) (Text utökad, musikstil omdefinerad. Digipack-EP borttagna från diskografin, och ny EP och album tillagt.) (gör ogjord) (Märke: Möjligt klotter)

Så jag kollade upp vem herr Skägglund var och hittade följande:

Användaren är blockerad. Orsaken till senaste blockeringen kan ses nedan:

  • 8 september 2010 kl. 19.18 Tournesol (Diskussion | Bidrag) blockerade Göran skägglund (Diskussion | Bidrag) med blockeringstid på oändlig (hindrar kontoregistrering, kan inte redigera sin diskussionssida) ‎ (vandalkonto)

Konstiga botar/vandaler som bryr sig om just min redigering. Jag hade dock redan redigeringsrutan uppe på min version, då jag stavat fel i en länk, så jag submittade igen, och så var min version tillbaka igen.

Det slog mig även att det inte fanns någon svensk artikel om ett av mina andra favoritband, nederländska Grendel, så mha myspace och sidan på engelska wikipedia gjorde jag snabbt en svensk version. Jag har dock ingen aning om hur man länkar den till den engelska versionen, det tycks inte funka. Det är väl förmodligen en bot som fixar till allt lite då och då. Jag vet inte heller om jag måste in i mytologiartikeln om Grendel och slänga dit en länk till Grendel (band) eller om det löser sig automatiskt. Eller kanske någon wikipedian som har tråkigt gör det åt mig 🙂

Advertisements
Categories: Wikipedia
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: